23 Grudnia 2021

Rozstrzygnięcie konkursów na stanowiska selekcjonerów/trenerów kadr narodowych

W dniu 22 grudnia 2021 r. Zarząd Polskiego Związku Kolarskiego podjął decyzję o rozstrzygnięciu konkursów na stanowiska selekcjonerów/trenerów kadr narodowych.

Po konsultacjach ze środowiskiem oraz rekomendacji Komisji ds. BMX, biorąc pod uwagę każdy aspekt rozwoju BMX w Polsce, Zarząd PZKol podjął decyzję o powołaniu koordynatorów BMX Racing oraz BMX Freestyle i w związku z tym nie rozstrzyganiu konkursów trenerskich.

Dodatkowo w przypadku stanowiska selekcjonera kadry narodowej Elity mężczyzn w kolarstwie szosowym, postanowiono połączyć kompetencje selekcjonera oraz trenera kadry narodowej U23 mężczyzn, powierzając powyższe obowiązki jednej osobie. Taka sama sytuacja dotyczy także kilku innych wskazanych kadr.

Decyzją Zarządu Polskiego Związku Kolarskiego rozstrzygnięcia przedmiotowych konkursów przedstawiają się w następujący sposób:

1. Tomasz Brożyna - Selekcjoner kadry narodowej kolarstwo szosowe Elita mężczyzn + Trener kadry narodowej kolarstwo szosowe kat. U23 mężczyzn
  2. Małgorzata Jasińska - Selekcjonerka kadry narodowej kolarstwo szosowe Elita kobiet
  3. Przemysław Gierczak: Selekcjoner kadry narodowej kolarstwo przełajowe Elita mężczyzn i kobiet + Trener kadry narodowej  kolarstwo przełajowe kat. Junior i U23 mężczyzn i kobiet + Trener kadry narodowej  kolarstwo górskie kat. U23 mężczyzn i kobiet + Trener kadry narodowej  kolarstwo górskie kat. Junior i Juniorka
  4. Kornel Osicki - Selekcjoner kadry narodowej  kolarstwo górskie Elita mężczyzn i kobiet
  5. Paulina Brzeźna-Bentkowska - Trenerka kadry narodowej kolarstwo szosowe kat. U23 kobiet + Trenerka kadry narodowej  kolarstwo szosowe kat. Juniorka
  6. Jacek Morajko - Trener kadry narodowej kolarstwo szosowe kat. Junior
  7. Grzegorz Ratajczyk - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe Elita kobiet + U23 kobiety, konkurencje średniodystansowe
  8. Marcin Adamów - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe kat. Juniorka, konkurencje średniodystansowe
  9. Andrzej Tołomanow - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe Elita mężczyzn + U23 mężczyzn, konkurencje średniodystansowe
  10. Daniel Meszka - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe Elita kobiet + U23 kobiet, konkurencje sprinterskie
  11. Sebastian Malecki - Trener kadry narodowej  kolarstwo torowe kat. Junior, konkurencje średniodystansowe
  12. Paweł Meszka - Trener kadry narodowej  kolarstwo torowe kat. Juniorka, konkurencje sprinterskie
  13. Igor Krymski - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe kat. Elita mężczyzn, konkurencje sprinterskie
  14. Kamil Kuczyński - Trener kadry narodowej  kolarstwo torowe kat. U23 mężczyzn, konkurencje sprinterskie
  15. Damian Zieliński - Trener kadry narodowej kolarstwo torowe kat. Junior, konkurencje sprinterskie
  16. Maciej Jeziorski - Trener kadry narodowej  kolarstwo górskie kat. junior młodszy i młodzik
  17. Maciej Stanowicz - Trener kadry narodowej  kolarstwo szosowe kat. junior młodszy i młodzik
  18. Marcin Oskiera - Koordynator BMX Freestyle
  19. Michał Kusiński - Koordynator BMX Racing

Nie rozstrzygnięto konkursu na stanowisko Trenera kadry narodowej kolarstwo torowe kat. junior młodszy i młodzik.